W sierpniu na antenie Travel Channel

Travel Channel Polska

Wielka szalona rodzinna przygoda
Premiery w soboty, od 8 sierpnia o godz. 20:00
W najnowszym programie Travel Channel Bruce, Christine i dwóch ich synków, Bodi i Taj, odbywają obejmującą 21 tysięcy kilometrów podróż z Kolumbii Brytyjskiej w indyjskie Himalaje. W trakcie tej podróży wykorzystują chyba każdy środek transportu, jaki jesteście sobie w stanie wyobrazić - kajaki, kontenerowce i superszybkie pociągi – każdy, za wyjątkiem samolotu. W drodze rodzina napotyka szereg trudności, od kłopotów z pozwoleniami i zdrowiem, po burze i przepychanki z Rosjanami, nigdy nie tracąc jednak zacięcia poszukiwaczy przygód. W trakcie podróży odkryją zapierające dech w piersiach krajobrazy, przemierzą Wielki Mur Chiński i odbędą 27-godzinną wyprawę najszybszą koleją świata, a wszystko to w doskonałej, rodzinnej atmosferze.

W sierpniu na antenie Travel ChannelWielka szalona rodzinna przygoda

travel channel

 

 

 

Wielkie atrakcje
Wydanie specjalne w sobotę, 22 sierpnia o godz. 19:00, potem podwójne premiery w soboty o godz. 19:00
Chris Perry to ekspert od parków rozrywki, który przez 15 lat zarządzał jedną z największych atrakcji w Dubaju, a w nowym programie oferuje widzom okazję zajrzenia za kulisy przemysłu rozrywkowego. Chris ujawnia tajniki techniki, dzięki którym funkcjonują parki rozrywki i zdradza nam receptę na sukces w tej branży. Testuje również najbardziej ekstremalne i najbardziej emocjonujące kolejki górskie, od Cedar Point w stanie Ohio i Busch Gardens Tampa na Florydzie, po Aquaventure Waterpark w Dubaju i Europa Park w Niemczech. Dodatkowo, Chrisa czeka przejażdżka najszybszą kolejką górską świata, walka z gadami i wspinaczka na wysokość 95 metrów, by mógł dostać się do słynnej kolejki Millenium Force.

 

Wielkie kuchnie
Podwójne premiery w soboty, od 22 sierpnia o godz. 17:00
Ciekawiło Was kiedyś, jak wyglądają największe kuchnie na świecie? Począwszy od największej stołówki amerykańskiej armii, poprzez największą lotniczą kuchnię świata, aż po statek rejsowy, który co tydzień zużywa 140 ton jedzenia - Travel Channel sprawdza, jak funkcjonują kuchnie w ekstremalnym wydaniu w najgorętszym okresie. Poznajcie sekrety ich sukcesu - poszczególne postacie, szyte na miarę technologie, niezwykle zawiłą logistykę niezbędną do nakarmienia tak wielu osób oraz potężną ilość składników stosowanych w kuchni.