Szlak „Gdańsk-Pomorskie Culinarny Prestige" to pomysł dla tych podróżników kulinarnych, którzy przede wszystkim cenią sobie jakość produktu i dań. Na "pysznej" trasie znajdziemy restauracje, gotujące zgodnie z filozofią slow food, serwujące potrawy bazujące na smakach regionu. Koordynatorem projektu jest Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna, która dlba o najwyższy, europejski poziom. W podróż po szlaku możemy wybrać się przez caly rok. Czas więc wyruszyć tam, gdzie poznamy prawdziwe tradycje kulinarne, zakorzenione w historii i mające swój poczatek w lokalnym produkcie. Na szlaku odwiedzimy restauracje Pomorza, w których szefowie kuchni przedstawią własną, nowoczesną interpretację tego, co znane w kuchni od wielu, wielu lat.
Restauracje to za mało? Pomorze zaprasza na wydarzenia kulinarne, które również znalazły miejsce w programie wycieczki po szlaku. Dopełnieniem oferty Pomorza jest m.in. Święto Szparagów, Chmielaton, Festiwal Żurawiny, Truskawkobranie, Pomorska Gęsina na św. Marcina, Festiwal Pomuchla, czy Noc Restauracji, czyli Slow Food Festival. Życzymy smacznej podróży!
Szlak „Gdańsk-Pomorskie Culinarny Prestige" to pomysł dla tych podróżników kulinarnych, którzy przede wszystkim cenią sobie jakość produktu i dań. Na "pysznej" trasie znajdziemy restauracje, gotujące zgodnie z filozofią slow food, serwujące potrawy bazujące na smakach regionu. Koordynatorem projektu jest Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna, która dlba o najwyższy, europejski poziom. W podróż po szlaku możemy wybrać się przez caly rok. Czas więc wyruszyć tam, gdzie poznamy prawdziwe tradycje kulinarne, zakorzenione w historii i mające swój poczatek w lokalnym produkcie. Na szlaku odwiedzimy restauracje Pomorza, w których szefowie kuchni przedstawią własną, nowoczesną interpretację tego, co znane w kuchni od wielu, wielu lat.
Restauracje to za mało? Pomorze zaprasza na wydarzenia kulinarne, które również znalazły miejsce w programie wycieczki po szlaku. Dopełnieniem oferty Pomorza jest m.in. Święto Szparagów, Chmielaton, Festiwal Żurawiny, Truskawkobranie, Pomorska Gęsina na św. Marcina, Festiwal Pomuchla, czy Noc Restauracji, czyli Slow Food Festival. Życzymy smacznej podróży!