
Turecka kawa – zwyczaje i rodzaje
Istnieją różne rodzaje kawy po turecku, a oto kilka z nich. Kawa Menengiç nie zawiera kofeiny i ma bardziej owocowy posmak niż zwykła kawa. Ziarna do kawy Dibek mielone są w kamiennym moździerzu, co powoduje że ta kawa ma jaśniejszy kolor i delikatniejszy smak. Oprócz tego, gotuje się ją w gorącej wodzie. Natomiast kawa Mırra jest mocniejsza i lekko gorzka w smaku, gdyż ziarna są dwukrotnie palone i nie są mielone aż tak drobno, jak w przypadku tradycyjnej kawy po turecku. Często dodaje się do niej kardamon.
Wszystkie pola:
array(19) { ["is_home_page_title"]=> bool(true) ["watermark"]=> string(0) "" ["author"]=> string(8) "opr.red." ["use_video"]=> bool(false) ["video"]=> string(0) "" ["show_map"]=> bool(false) ["latlng"]=> bool(false) ["highlight_search"]=> bool(false) ["country"]=> string(0) "" ["interesting_places"]=> string(0) "" ["meta_title"]=> string(0) "" ["meta_key"]=> string(0) "" ["meta_desc"]=> string(0) "" ["key_words"]=> string(0) "" ["is_news"]=> bool(false) ["is_outwear"]=> bool(false) ["is_sprzet"]=> bool(false) ["is_poradnik"]=> bool(false) ["home-visible"]=> bool(false) }key_words:
meta_title:
meta_keys:
meta_desc:
watermark:
interesting_places:
author: opr.red.
latlng:
highlight_search:
is_news:
is_home_page_title: 1
is_poradnik:
is_sprzet:
is_outwear:
use_video:
video:
show_map:
Pola do umieszczenia w nagłówku
meta_title:
meta_keys:
meta_desc:
Pola do umieszczenia w treści
watermark:
watermark:
author: opr.red.
meta_desc: